MEDIN KUTAK

MONTESORI Predškolska ustanova, jasle i vrtić

Dragi roditelji,
Mi smo Montesori centar za zdrav psiho-fizički razvoj deteta! Vaspitanje dece zahteva veliko strpljenje i posvećenost, a mi smo tu da Vam u tom zadatku pomognemo.
RAZVIJAMO I NEGUJEMO DETE KOJE JE SVESNO SEBE, SVOJE LIČNOSTI, OTVORENO, EMOTIVNO STABILNO, KOMUNIKATIVNO I KREATIVNO!
ZDRAVO, VESELO I SREĆNO DETE! DOBRO DOŠLI!
Medin kutak se nalazi u ul. Bulevar oslobođenja br.257 na Voždovcu u Beogradu u prostranoj kući sa velikim dvorištem za igru. Atmosfera u vrtiću je podsticajna i svako dete je aktivan učesnik u životu svog okruženja, što mu omogućava ne samo blagovremeno uvežbavanje veština i sticanje znanja već i prirodnu adaptaciju na spoljni svet i razvoj samopouzdanja zbog poznavanja načina na koji svet funkcioniše, čime se olakšava kasnije snalaženje u različitim životnim situacijama.

Cilj našeg rada je

Da pripremimo dete za obaveze koje ga očekuju u budućoj školi, dete koje je samostalno, sigurano, vaspitano dete, koje je puno poštovanja i prema sebi i prema drugima. Obrazovni rad se zasniva na pedagogiji Marije Montesori u čijem je središtu dete a osnovni cilj je ostvarenje svih njegovih potencijala u nezavisnoj i odgovornoj osobi. “Beskrajno volimo svoju decu. Međutim, naša predanost nije uvek dovoljna, jer deca u odrastanju moraju da ovladaju potrebnim veštinama kako bi izrasla u jake ljude, koji će znati da se snađu u svetu.” Montesori metoda je optimalan način rada sa decom koja ih priprema za praktičan zivot. Montesori didaktički materijal omogućava da dete nauči da misli, samostalno rešava probleme, da se osposobi za praktičan život i postane dosledno i uporno u napredovanju, svesno sebe i drugih, kreativno razvijajući sve svoje potencijale i interesovanja.
Vaspitno obrazovni rad realizuje stručan tim vaspitača i stručnih saradnika koji poštuju dete, razumeju način na koji se dete razvija, i u saradnji sa različitih aspekata prate njegovo sazrevanje i napredovanje.

UZRAST
12 - 84 meseci
Projektovana veličina grupe
10 - 12 dece

Prijateljski

Ljubazno i prijatno osoblje stvara pažljivo prijateljsko okruženje sa osmehom.

Igra

Deca najviše vole ovu aktivnost. Unutrašnja i dvorišna igraonica pod budnim okom vaspitača.

Kvalifikovani

Naš tim je edukativno - pedagoški kvalifikovan i Montesori sertifikovan.

Edukacija

MEDIN KUTAK realizuje Montesori program, odobren od Ministarstva prosvete i sporta.

Iskusni

25 godina iskustva u nezi dece i svetu vrtića garantuje profesionalan i stručan pristup.

Učenje

Kroz kreativnost i stvaralaštvo, intelektualni, socio-emocionalni, fizički razvoj i razvoj govora.

Naši vaspitači

Naši vaspitači brinu o deci tokom njihovog boravka u Medinom kutku. Neguju, obrazuju, socijalizuju i usmeravaju na pravi put od samog početka života.

 

Veštine i osobine koje imaju naši vaspitači:

  • Ljubav prema deci
  • Mogućnost približavanja nivou dečijeg razmišljanja
  • Stabilnost ličnosti
  • Intelektualna nadarenost
  • Emocionalna zrelost
  • Kreativnost
  • Maštovitost, dosetljivost, duhovitost